twitter
    What I think, What I do

Çarşı Nedir?


Çarşı kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir. Çarşı bir ruhtur. Çarşı, New Yorkda metro trenine yazılmış siyah beyaz bir grafitidir, Prag’da duvara yazılmış bir yazıdır, Erzincan’da bir dağın yamacına yazılmış sevgidir, Adana’da bir rengi bozuk derneğinin duvarlarına boyanmış siyah’la beyazdır, Galatasaray lisesi duvarına yazılmış ‘ÇARŞI ULAN’ işaretidir.

Çarşı Yeni Zelanda’da 1900m yukseklikte Lord of the Rings’in Mordor Dagi’nin hemen yani basinda taşa kazinmiş bir yazidir.

Cok uzatmaksizin, hikayemi anlatayim. 2010′un ilk gunlerinde Ocak ayinin 3′unde Tongariro’ya tracking icin gitmeye karar verdik. Karar verdigimizde bu kadar eglenceli ve zorlu 3 gun gecirecegimi cok da bilmiyordum. Neyse, gezi ile ilgili anilarim farkli bir yazinin konusu olacaktir zaten. 2. gun zirveye ulastigimiz noktada 1900 metre yukseklige geldigimizde aslinda gittigim her ulkede yapmam gereken sey geldi aklima.

Cebimden cikardigim ufak bicakla oradaki bir tasa kazidim Çarşı ismini. Yanimdaki Y.Zelanda’li arkadaslarim “Dur, ne yapiyorsun, olur mu” derken artik Çarşı Yeni Zelanda’da 1900m yukseklikte Lord of the Rings’in Mordor Dagi’nin hemen yani basinda taşa kazinmiş bir yazi olmustu bile.

Artik kus ucmaz kervan gecmez Ulusal Park’ta kac kisi gorur o tasa kazinmis Çarşı yazisini bilmem ama yolu dusen olursa o tasi orada gorebilir.





No Comments

Leave a Reply