twitter
    What I think, What I do

Sussam gönül razı değil

Son dönemde Türkiye'de olanlar bilmiyorum sadece beni mi rahatsiz ediyor yoksa Türkiye dönüsü olmayan bir yola girdi de kimse sesini mi çikaramiyor. Belki de herkes halinden çok memnundur, sadece benim konustugum, internette takip ettigim, köselerini okudugum insanlar 300-400 kisilik bir gruptur çok da kaale alinmasina gerek olmayan.

Sadece aklima gelen olaylar;

Basbakan Kars'taki heykele ucube der. Üzerinden çok zaman geçmeden birçok kisi de fark eder aslinda heykeli begenmediklerini. Ucube heykel yikilsin diye çalismalar baslar.

Efes PILSEN Spor Kulübü ismi alkolü çagristirdigi için, gençleri tüm kötülüklerden korumak isteyen hükümet tarafindan ismini degistirmek yada yok olmakla karsi karsiya kalir

TAPDK, Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme Kurulu olmaktan çikip, alkolü Türkiye'den yavas yavas silmek için girisimlerini hizlandirir. Ancak bu konuda Basbakan sevindirici haberi verir. Zaten tiksirana kadar içiyorlar, biz de karismiyoruz.


Hepsinin üzerine kaymak olarak Türk Telekom Arena'da yasananlar ve sonrasi. Açilis günü TOKI Baskani çikip, rahmetli Galatasaray Baskani'nin arkasindan konuşmasını protesto eden onbinlerce Galatasaray taraftarı sadece 150 provakatör olarak gösteriliyor. Kraldan çok kralcı devlet görevlileri protesto eden taraftarları nankörlükle, şerefsizlikle itham ediyorlar. Sahibi olduğu Ege Seramik'in en önemli müşterilerinden birini kaybetmek istemeyen, zamanında CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmuş, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ise hukuki temeli olmaksızın TOKİ Başkanı ve Başbakanı ıslıklayan Galatasaray taraftarlarının parasını ödedikleri kombine kartlarını iptal etmekle tehdit ediyor.

Hepsiyle ilgili saatlerce edecek lafim, sayfalarca yazacagim kelimelerim var ancak anladim ki fayda etmiyor.

SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL,SÖYLESEM TESİRİ YOK
Beyhude gamlanma divane gönül
Cümle alemin rızkını veren vardır
Yaptığın hatayı görmüyor sanma
Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır

Mal-ı emlakım var deyu güvenme
Arkam var deyu dayanma
Sırt üstü insanı yere varan vardır

Beyhude gamlanma divane gönül
Cümle alemin rızkını veren vardır

Derdime vakıf değil canan
Beni handan bilir
Hakkı vardır şad olanlar
Herkesi şadan bilir

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil
Çektiğim alamı bir ben birde Allah’ım bilir

Fuzuli



No Comments

Leave a Reply