twitter
    What I think, What I do

Yağmur Duası

Twitter'da rastladım Radikal Gazetesi'nden Ezgi Başaran'ın yazısına.
Geçen hafta ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi İrden, sınıfıyla birlikte İstanbul Halk Ekmek’e ziyarete gitmiş. Ekmek nasıl yapılıyor, görmek için. Dönerken 30 kişilik sınıfın her bir öğrencisinin eline 22 sayfalık bir broşür tutuşturulmuş: “Yağmur Rahmettir.” Alın, okuyun, anafikrini çıkarın. Yarın soracağız.
şeklinde başlayan yazısı İstanbul Halk Ekmek'in hazırlamış olduğu bilimsel gerçeklerle dalga geçen, yağmurun, yağmur duasıyla geleceğini anlatan bir broşür dizisi oluşturmuşlar ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere. Başına da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Yeni bir bilinç ve şuur oluşturmak için bu kitapta yaşananları okumak ve tatbik etmek ümidiyle" şeklinde not düşmüş.


Benim anladığım kadarıyla oluşturulmak istenen yeni şuur, bilimsel gerçeklerle dalga geçilen, bilimin gerçekliğini yok sayarak toplumun en önemli değerleri gençleri dini gerçeklerle yetiştirmek olsa gerek.

Avrupa'da Orta Çağda kalan bu dinsel, skolastik düşünce sistemi ne kadar acıdır ki günümüz Türkiye'sinde bilim ve teknoloji çağında yaratılmak isteniyor. Evrim teorisinden utanç duyanlar, yağmuru bilimle değil de dualarla gençlere açıklamak isteyenler malesef ki Türk halkının ekonomik sorunlarından siyasi rant elde etme peşindeler.

İstanbul Halk Ekmek, toplumun maddi sıkıntılar yaşayan büyük bir bölümüne Türk halkının temel gıdası olan ekmeği kaliteli ve uygun fiyatla sunmaktadır. Yaptıkları hizmet birçok maddi zorluklarla mücadele eden birçok kişi için hayati önem taşımaktadır. Ancak siyasi emellerini yaptıkları her işin önüne koyanların ne iş ahlakını ne de dini bakış açılarını anlamak mümkün değil.

Ezgi Başaran'ın yazısı için tıklayın



No Comments

Leave a Reply