twitter
    What I think, What I do

Bir Operasyon Hikayesi - Adı : Fenerbahçe

Önce Ergenekon diye bir hikaye yazıldı, Türk destanı ayaklar altına alındı. Paşalar, gazeteciler yargılanamadan yıllardır tutuklu kalacak şekilde Silivri'ye gönderildi.

Hrant Dink katledildi, Ogün Samast polislerle beraber Türk bayrağı önünde resim çekildi.

Sonra Ergenekon 2 Filmine yeni isim bulundu Balyoz oldu adı. Taraf gazetesi gösterdi, savcılar gitti aldı.. Paşalar, gazeteciler yargılanamadan yıllardır tutuklu olarak Silivri'ye gönderildi.

Sivas Katliamının üzerinden yıllar geçti. Göstere göstere toplu katliam gerçekleştirildi. Kim planladı, kim yaptırdı bulunamadı. En son yasaklanan Sivas Katliamı'nın anmak, protesto etmek oldu..

Gündem o kadar komik bir hal almıştı ki yorum yapamaz noktaya gelmiştik. Haberleri açıp sadece gülüyorduk. Tek mutlu olduğumuz spor kalmıştı belki de..


Bir sabah uyandık. Spor için önemli bir gündü... KadınMilli Basketbol Takımı tarihinde ilk kez final oynayacaktı. Tesadüfün bu kadarı Wimbledon Erkekler final maçı da vardı aynı gün. Bir sporsever için daha güzel bir gün olamazdı herhalde.

Bir sabah uyandık. Spor için önemli bir gündü... NTV Spor'u açtık ama haberlerde ne Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan kızlar vardı ve teniste dünya 1. olacak Djokovic.. Haberlerde Aziz Yıldırım vardı, Şekip Mosturoğlu vardı. Sabah apar topar tutuklanmışlar şike soruşturması için.

Spor için daha güzel bir haber!! olabilir miydi ?

3 ay önce Ergenekon davasında yargısız infazları eleştirenler bir anda Fenerbahçe'yi şikeci ilan ettiler...
3 ay önce Taraf gazetesinde gördüğü haberlerde ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyenler Fenerbahçe'ye karşı operasyon yapılıyor inanmayın. Giyelim formanızı bu işte iş var dediler...

Eğer gerçekten şikeyle ilgili dişe dokunur bir belge, delil varsa içinde bulunan herkesin cezasını çekmesi gerekir tabi ki. Ancak ne onlara yargısız infaz yapmak doğrudur ne de yapsa da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a dokunulmaz tavrı doğrudur.

Operasyonun içerisinde Zekeriya Öz ismini duymak güvenilirlik derecesini ne kadar düşürüyor olsa da Aziz Yıldırım'ın yaptığı "Konuşursam Herkes Yanar" açıklaması da o derece iddiaların olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Ancak gerçek şudur ki bu dava sadece Türk sporunu şikelerden temizleme davası değildir. Bunun içerisinde Fenerbahçe yönetiminde yer almak isteyen cemaat de vardır, yeni Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da vardır..

Netice itibariyle sporun da iyice tadı kaçmıştır. Bu noktaya getirenlere hayırlı olsun.



No Comments

Leave a Reply